Monday, June 21, 2021

Arwah Nenek Dijangkiti COVID-19 Ketika Berada Di Hospital, Elfira Loy Akui Terkilan

Pelakon Elfira Loy berkongsi mengenai kisah di sebalik pemergian neneknya, Siti Rokiyah Saad di Instagram. Menerusi hantaran terkini yang dimuat naik, Elfira berkata, dia berasa...
More

    Terkini

    Konsert Virtual Def Jam SEA X COACH Satukan Fesyen Dan Muzik

    Coach mempersembahkan pengalaman konsert maya bersama Dej Jam SEA, sekaligus merupakan konsert maya pertama yang bakal diadakan di rantau Asia Tenggara. Acara konsert bakal...

    “Jangan Bandingkan I Dengan Lelaki Sampah” – Idris Khan

    Pelakon kacak ,Idris Khan meminta supaya salah seorang pengikutnya di Instagram supaya tidak membandingkannya dengan lelaki sampah. Menerusi ruangan' ask me question' di Insta Story,...

    Yunos Laith Bin Yusry , Nama Anak Ketiga Datin Lisa Surihani

    Umum mengetahui pelakon popular, datin Lisa Surihani telah selamat melahirkan cahaya mata ketiga pada 15 Jun yang lalu. Hari ini, Datin Lisa telah mengumumkan nama...

    Gaya Rambut Terbaru Arjun Rampal Bikin Ramai Jatuh Cinta

    Baru-baru ini pelakon kacak dari Bollywood iaitu Arjun rampal telah memuatnaik beberapa keping foto gaya rambut terbarunya. Arjun dilihat telah mewarnakan rambutnya daripada warna hitam...

    Suami Tasya Kamila Menghidap Kanser Limfoma

    Pelakon dari Indonesia, Tasya Kamila mendedahkan bahawa suaminya Randi Bachtiar kini sedang berjuang melawan penyakit kanser limfoma.

    Berita duka itu didedahkannya dalam satu hantaran di akaun media sosial Instagram rasminya.

    Menurut Tasya, dia dan suami mengambil masa beberapa bulan untuk merahsiakan perkara ini dari umum namun kini menemui kekuatan untuk berkongsi perjalanan mereka melawan kanser.

    https://www.instagram.com/p/COkyMkUH0-T/

    kanser yang dihidapi oleh Randi Bachtiar berada di tahap kedua dan telah menjalani pembedahan dan kimoterapi. Kini dia sedang menjalani rawatan radioterapi.

    “Jujur tak pernah terbayang sebelumnya bakal ada di situasi seperti sekarang ini, bener2 #TasyaRandiJourney has been brought up to the next level. Sempet kepikiran ‘whoa, ini tuh ujian buat pasangan yang levelnya udah nikah belasan tahun gak sih? Kok dikasih ke kami ya?’ Tapi kemudian aku yakinkan diri. Pasti Allah tau bahwa kekuatan yang kami miliki tuh udah selevel itu, karena Allah nggak akan ngasih ujian diluar batas kemampuan kita. Terima kasih Ya Allah udah memberikan kami kekuatan, kemampuan, dan keikhlasan dalam menempuh ujianMu“, tulis Tasya.

    Tasya turut memohon kepada semua untuk mendoakan kesembuhan suaminya itu dan mendedikasikan hantaran ini buat merekayang turut sama-sama berjuang melawan penyakit kronik.

    Oijom turut mendoakan semoga Randi lekas sembuh dan kembali sihat dan ceria seperti sebelumnya.

    Sumber : Instagram

    Latest Posts

    Konsert Virtual Def Jam SEA X COACH Satukan Fesyen Dan Muzik

    Coach mempersembahkan pengalaman konsert maya bersama Dej Jam SEA, sekaligus merupakan konsert maya pertama yang bakal diadakan di rantau Asia Tenggara. Acara konsert bakal...

    “Jangan Bandingkan I Dengan Lelaki Sampah” – Idris Khan

    Pelakon kacak ,Idris Khan meminta supaya salah seorang pengikutnya di Instagram supaya tidak membandingkannya dengan lelaki sampah. Menerusi ruangan' ask me question' di Insta Story,...

    Cha Eun Woo Dan Shin Sung Rok Ucap Selamat Tinggal Pada Master In The House

    Pelakon terkenal Korea Selatan iaitu Cha Eun Woo dan Shin Sung Rok telah mengucapkan selamat tinggal kepada rancangan popular, Master In The House....

    Israel Bersedia Jalin Hubungan Dengan Malaysia, Indonesia & Brunei

    Umum mengetahui bahawa Malaysia dan Israel tidak pernah menjalin sebarang hubungan diplomatik. Malah Malaysia juga tidak pernah mengiktiraf Israel sebagai sebuah negara. Kekejaman yang dilakukan...

    Gosip

    Suhaimi Saad Letak Jawatan Sebagai Penyanyi Nasyid

    Selebriti kontroversi, Suhaimi Saad yang merupakan bekas ahli kumpulan nasyid, In team hari ini mengumumkan meletak jawatan sebagai penyanyi nasyid. Suhaimi telah membuat pengumuman itu...

    Sufie Nak Jual Audi Miliknya Kerana Terlalu Susah Jaga?

    Bagi yang mengikuti penyanyi kelahiran Singapura, Sufie Rashid, 30, di Instagram, pasti menyedari tentang pengumuman untuk menjual kereta jenis Audi S5 yang baru tiga...

    Dini Hadiahkan Janna Vespa Berharga RM17,000?

    Bertuah betul Janna Nick ya! Ketika meraikan ulang tahun yang ke-26 semalam, Janna menerima kejutan daripada kekasihnya, Dini Schatzmann. Menerusi video yang dimuat naik, Dini...

    Nabila Huda Kasihan Lihat Pelakon Instafamous Dicerca

    Sejak kebelakangan ini, isu pengambilan selebriti media sosial atau Instafamous sebagai pelakon hangat diperkatakan. Baik netizen mahupun penggiat seni, masing-masing punya pendapat mengenai trend...

    Afgan Sambut Hari Jadi Bertemakan Millennium

    Penyanyi terkenal Indonesia, Afgan telah menyambut hari lahirnya dalam satu acara parti bertemakan Millennium tahun 2000. Foto-foto di majlis hari jadi itu telah dikongsikan...