Monday, June 21, 2021

Arwah Nenek Dijangkiti COVID-19 Ketika Berada Di Hospital, Elfira Loy Akui Terkilan

Pelakon Elfira Loy berkongsi mengenai kisah di sebalik pemergian neneknya, Siti Rokiyah Saad di Instagram. Menerusi hantaran terkini yang dimuat naik, Elfira berkata, dia berasa...
More

    Terkini

    Konsert Virtual Def Jam SEA X COACH Satukan Fesyen Dan Muzik

    Coach mempersembahkan pengalaman konsert maya bersama Dej Jam SEA, sekaligus merupakan konsert maya pertama yang bakal diadakan di rantau Asia Tenggara. Acara konsert bakal...

    “Jangan Bandingkan I Dengan Lelaki Sampah” – Idris Khan

    Pelakon kacak ,Idris Khan meminta supaya salah seorang pengikutnya di Instagram supaya tidak membandingkannya dengan lelaki sampah. Menerusi ruangan' ask me question' di Insta Story,...

    Yunos Laith Bin Yusry , Nama Anak Ketiga Datin Lisa Surihani

    Umum mengetahui pelakon popular, datin Lisa Surihani telah selamat melahirkan cahaya mata ketiga pada 15 Jun yang lalu. Hari ini, Datin Lisa telah mengumumkan nama...

    Gaya Rambut Terbaru Arjun Rampal Bikin Ramai Jatuh Cinta

    Baru-baru ini pelakon kacak dari Bollywood iaitu Arjun rampal telah memuatnaik beberapa keping foto gaya rambut terbarunya. Arjun dilihat telah mewarnakan rambutnya daripada warna hitam...

    Lana Nodin Luah Rasa Kesal Alkohol Boleh Beli Tapi Barang Keperluan Lain Tak Boleh

    Pelakon popular, Lana Nodin meluahkan rasa kesal dengan peraturan di sebuah kedai yang dikunjunginya berikutan larangan membeli sebahagian barang.

    Gara-gara peraturan sepanjang pelaksanaan PKP, ada kedai dan pasar raya yang melarang pembeli dari membeli sesetengah barang.

    Disebabkan itu, Lana meluahkan rasa kesalnya dalam satu hantaran yang dimuatnaik di akaun Instagramnya.

    Tulis Lana, kenapa alkohol dan rokok yang sudah tentu boleh merosakkan kesihatan boleh dijual tetapi keperluan lain seperti barang untuk anak, bakeri, elektrik tidak boleh dibeli.

    “Alkohol, rokok yang dah tentu rosakkan kesihatan boleh pulak jual?? Keperluan anak tak boleh, barang bakeri tak boleh, barang elektrik tak boleh?? Habis kalau kabel telefon rosak atau telefon rosak bukan kedai tak bukak tapi tak boleh beli nak beli online macam mana?”, tulisnya.

    Tulisnya lagi, perautran ini lebih banyak mengarut dari menyenagkan kerana tidak smeua barang boleh di beli secara atas talian.

    “Sepatutnya kedai dah buka bagi je orang beli…ni ada yang boleh dan ada yang tak boleh???…ada anak-anak tak pergi sekolah bagi la bahagian ‘stationery’ buka untuk anak boleh melukis ke atau apa-apa …takkan kalau anak aku pemadam 40 sen hilang, nak kena beli online jugak?”, luahnya.

    Sebagai seorang yang memiliki bisnes bakeri, Lana turut terkesan apabila tidak dapat membeli barang keperluan seperti aluminium foil. Katanya jika dibeli secara atas talian, dikhuatiri barang itu akan kemek, sebab itulah dia perlu membeli sendiri di kedai.

    “Paling sedih sesetengah kedai barang keperluan anak tak boleh jual…habis nak kena beli online kalau emergency puting budak koyak, botol pecah??? Memang tak masuk akal langsung!

    Please la ‘be reasonable’ dari menyusahkan dan sememangnya sekarang pun susah nak buat apa ‘at least’ bagi lah bukak semua ‘section’ sebab tu je yg dapat orang beli dan tak semua orang pandai beli ‘online’ juga terutama orang duduk kampung dan orang yang dah berusia. Dan apa beza 2 jam buka sampai jam 10 malam ke 8 malam saja?? Apa Virus lebih aktif waktu malam??? Pasal tu orang rushing nak beli barang sampai lupa bawak phone”, luahnya.

    Ada benarnya apa yang dikongsikan oeh Lana Nodin ini. Iyalah bukan semua barang boleh dibeli atas talian. Harap-harap ada jalan penyelesaiaannya nanti.

    Sumber : Instagram

    Latest Posts

    Konsert Virtual Def Jam SEA X COACH Satukan Fesyen Dan Muzik

    Coach mempersembahkan pengalaman konsert maya bersama Dej Jam SEA, sekaligus merupakan konsert maya pertama yang bakal diadakan di rantau Asia Tenggara. Acara konsert bakal...

    “Jangan Bandingkan I Dengan Lelaki Sampah” – Idris Khan

    Pelakon kacak ,Idris Khan meminta supaya salah seorang pengikutnya di Instagram supaya tidak membandingkannya dengan lelaki sampah. Menerusi ruangan' ask me question' di Insta Story,...

    Cha Eun Woo Dan Shin Sung Rok Ucap Selamat Tinggal Pada Master In The House

    Pelakon terkenal Korea Selatan iaitu Cha Eun Woo dan Shin Sung Rok telah mengucapkan selamat tinggal kepada rancangan popular, Master In The House....

    Israel Bersedia Jalin Hubungan Dengan Malaysia, Indonesia & Brunei

    Umum mengetahui bahawa Malaysia dan Israel tidak pernah menjalin sebarang hubungan diplomatik. Malah Malaysia juga tidak pernah mengiktiraf Israel sebagai sebuah negara. Kekejaman yang dilakukan...

    Gosip

    Suhaimi Saad Letak Jawatan Sebagai Penyanyi Nasyid

    Selebriti kontroversi, Suhaimi Saad yang merupakan bekas ahli kumpulan nasyid, In team hari ini mengumumkan meletak jawatan sebagai penyanyi nasyid. Suhaimi telah membuat pengumuman itu...

    Sufie Nak Jual Audi Miliknya Kerana Terlalu Susah Jaga?

    Bagi yang mengikuti penyanyi kelahiran Singapura, Sufie Rashid, 30, di Instagram, pasti menyedari tentang pengumuman untuk menjual kereta jenis Audi S5 yang baru tiga...

    Dini Hadiahkan Janna Vespa Berharga RM17,000?

    Bertuah betul Janna Nick ya! Ketika meraikan ulang tahun yang ke-26 semalam, Janna menerima kejutan daripada kekasihnya, Dini Schatzmann. Menerusi video yang dimuat naik, Dini...

    Nabila Huda Kasihan Lihat Pelakon Instafamous Dicerca

    Sejak kebelakangan ini, isu pengambilan selebriti media sosial atau Instafamous sebagai pelakon hangat diperkatakan. Baik netizen mahupun penggiat seni, masing-masing punya pendapat mengenai trend...

    Afgan Sambut Hari Jadi Bertemakan Millennium

    Penyanyi terkenal Indonesia, Afgan telah menyambut hari lahirnya dalam satu acara parti bertemakan Millennium tahun 2000. Foto-foto di majlis hari jadi itu telah dikongsikan...