Friday, March 5, 2021

Neelofa Hadiahkan Seterika RM13 Ribu Pada Kakak. Ini Kelebihan Seterika Harga Kayangan

Min syak lepas ni, seterika jenama Laurastar ini akan menjadi trending selepas Thermomix. Tak dinafikan, apa saja yang Lofa buat pasti trending. Terbaru, usahawan...
More

    Terkini

    Top 5 Filem Pilihan Oijom Di Pawagam

    Bermula dari 5 Mac 2021, kerajaan sudah membenarkan panggung wayang di Malaysia kembali beroperasi. Oijom pasti, mesti ramai yang sudah tidak sabar-sabar untuk menonton filem...

    Kongsi Fahaman Anti Vaksin, Laman Sosial Bekas Pelakon Komedi Dipantau

    Berhati-hati kongsi info di laman sosial...

    Zahirah MacWilson & Aiman Hakim Ridza Dedah Wajah Anak

    Akhirnya pasangan pelakon popular, Zahirah MacWilson dan Aiman Hakim Ridza mendedahkan wajah bayi sulung mereka secara rasmi di Instagram masing-masing. Turut didedahkan adalah nama sulung...

    Isu Lisa ‘BLACKPIG’, Nazim Othman Mohon Maaf

    Isu didakwa mempersenda kematian bintang K-Pop sehingga bersumpah sambil memegang Al-Quran masih belum reda lagi, namun pelakon dan pengacara Janna Nick sekali lagi terpalit dengan kontroversi lain.

    Janna dikecam gara-gara nama satu watak dalam telefilem terbarunya, Delen apabila didakwa menghina ahli kumpulan Blackpink dengan menggelarkannya sebagai Lisa ‘Blackpig’. Tindakan Janna itu sekaligus mengundang kemarahan daripada netizen terutama peminat K-Pop.

    Malah, laman Instagram dan Twitter milik Janna juga sudah tiada. Namun tidak dapat dipastikan sama ada sudah dinyahaktifkan oleh Janna atau disebabkan report yang dibuat oleh netizen.

    Namun, di Twitter Hashtag #jannanickisgoingpartyjail masih lagi trending dan pelbagai kecaman daripada peminat K-Pop diterima oleh pengacara program Melodi itu termasuk dari luar negara.

    Nazim Othman tampil membuat permohonan maaf menerusi Instagram Story mengenai komen yang ditinggalkan di hantaran akaun Instagram Janna mengenai nama anggota kumpulan BLACKPINK, Lisa Manoban. Menurutnya, dia tidak berniat untuk menghina, sebaliknya tidak percaya dengan apa yang ditulis Janna.

    “Pertama sekali, saya nak mohon maaf kepada semua di luar sana dari hati saya yang paling dalam sekiranya ada tindakan saya yang menyakitkan anda, terutamanya, untuk komen terbaru saya.

    “Saya tak bermaksud nak menghina atau tidak hormat sesiapa dalam apa juga cara. Saya komen sebab saya macam tak percaya dengan apa yang saya tengok. Saya minta maaf kalau ada salah faham,” katanya.

    Dalam komennya, Nazim bertanya kepada Janna dengan soalan “Lisa Black whatttt????”. Janna kemudiannya membalas dengan jawapan seperti bunyi khinzir berserta emoji kepala haiwan itu.

    Di Instagram @jannanickstudios, ada satu hantaran yang ditulis sebagai ‘LISA BLACKPIG’ bagi menggambarkan salah satu karakter dalam karyanya yang digambarkan sebagai karakter gadis gedik.

    Tindakan Janna membangkitkan kemarahan peminat Kpop terutamanya, peminat kumpulan BLACKPINK yang menganggap Janna tidak menghormati anggota kumpulan itu dan bersikap melampaui batas.

    Sumber: Harian Metro

    Latest Posts

    Top 5 Filem Pilihan Oijom Di Pawagam

    Bermula dari 5 Mac 2021, kerajaan sudah membenarkan panggung wayang di Malaysia kembali beroperasi. Oijom pasti, mesti ramai yang sudah tidak sabar-sabar untuk menonton filem...

    Kongsi Fahaman Anti Vaksin, Laman Sosial Bekas Pelakon Komedi Dipantau

    Berhati-hati kongsi info di laman sosial...

    Zahirah MacWilson & Aiman Hakim Ridza Dedah Wajah Anak

    Akhirnya pasangan pelakon popular, Zahirah MacWilson dan Aiman Hakim Ridza mendedahkan wajah bayi sulung mereka secara rasmi di Instagram masing-masing. Turut didedahkan adalah nama sulung...

    Gosip

    Ziana Zain Dan Mas Idayu Bermadu?

    Mesti ramai pembaca Oijom yang terkejut dan tidak sangka apabila membaca tajuk artikel ini kan? Tetapi memang benar mereka berdua hidup bermadu, cuma ia sekadar...

    Tayang Tubuh Di Instagram, Naim Daniel Buat Iman Netizen Lemah

    Semalam penyanyi dan pelakon popular Naim Daniel telah memuatnaik sebuah foto dirinya yang tidak berbaju. Foto yang berwarna hitam putih berkenaan menampakkan tubuh Naim yang...

    Netizen Puji Anak Fasha Sandha Cantik Macam Snow White

    Bagi anda yang mengikuti akaun rasmi Instagram pelakon Fasha Sandha, pasti anda sering lihat wajah bayi baru Fasha dan suaminya Aidil Aziz. Fasha sering berkongsi...

    “Bini Aku Jangan Usik, Aku Cari Sampai Dapat!” Shuib

    Semalam penyanyi dan usahawan popular, Siti Sarah Raissuddin ada memuatnaik 'screenshot' mesej daripada netizen yang tidak berpuas hati dengannya. Dalam mesej yang di hantar oleh...

    Zarina Anjoulie & Bekas Suami Sudah Rujuk

    "Wahai pompuan2 yg dok dm2 yas aku rasa skrang korang dah boleh la stop dm2 laki aku ye.. tak marah pesan je... https://www.instagram.com/p/CL5nryZMC5B/ Aku n...