Sunday, September 24, 2023

Zulin Aziz Dituduh Perli Siti Nordiana?

Penyanyi, Zulin Aziz meluahkan rasa kecewa kerana statement-nya disalah ertikan. Menerusi posting tersebut, Zulin menjelaskan ada pihak yang cuba memfitnah dirinya. Seakan-akan ada pihak...
More

  Terkini

  Akim Ahmad, Search bakal bergabung dalam Konsert Unplugged Search 40 Years

  Kejayaan persembahan Rockology Malaysian Tour 2021 Search X Akim di Melaka yang berlangsung pada 10 April lalu ternyata telah membuka ruang dan peluang buat band legenda tersebut untuk kembali ‘hidup’ dan ‘bernyawa’.

  Justeru, bagi meneruskan legasi kegemilangan empat dekad Search, penganjuran konsert Unplugged Search 40 Years yang dijadualkan berlangsung pada September ini bakal mengubat kerinduan peminat band ini.

  Menariknya, konsert berkenaan bakal memberi aura baharu terhadap Search apabila sekali menampilkan penyanyi berbakat besar, Akim Ahmad selaku vokalis di samping dua anggota Search iaitu Kid dan Din.

  Penganjurnya, Aman Nassim menerusi COF Music berkata, pembaharuan yang ditampilkan pada konsert itu nanti memberikan satu lagi transisi berbeza Search agar terus gemilang dalam industri muzik tempatan.

  “Konsert ini saya bekerjasama dengan Search. Bagi saya, mereka adalah band legenda yang perlu dihidupkan sampai bila-bila. Disebabkan itu, saya merancang untuk membawakan konsert istimewa ini. Malah, untuk mencari band yang bertahan sehingga empat dekad adalah sukar.

  “Jadi, menerusi konsert ini saya mahu memasarkan semula jenama Search kepada generasi muda hari ini. Mungin selama ini mereka hanya tahu beberapa lagu popular saja, sedangkan mereka ada banyak lagu hits,” jelasnya lagi.

  Menurut Aman, menerusi konsert ini, Search dan Akim akan membawakan 10 lagu popular yang jarang diketahui peminat muda.

  Jelasnya, selain itu, apa yang paling penting adalah dia mahu peminat merasai aura baharu Search dengan adanya kemunculan Akim selaku vokalis. 

  “Saya percaya dengan bakat dan vokal dimiliki Akim, dia mampu menarik perhatian peminat dengan gaya nyanyian tersendiri,” katanya.

  “Jadi, menerusi konsert ini saya mahu memasarkan semula jenama Search kepada generasi muda hari ini. Mungin selama ini mereka hanya tahu beberapa lagu popular saja, sedangkan mereka ada banyak lagu hits,” jelasnya.

  Dia juga memberitahu bahawa konsert yang dirancang itu dijangka berlangsung di lokasi yang mampu menempatkan 300 hingga 500 penonton mengikut Prosedur Operasi Standard (SOP) ditetapkan.

  Sementara itu, antara tujuan lain penganjuran konsert itu adalah mahu menjenamakan juga syarikat COF Music yang diterajuinya.

  “Tujuan lain penganjuran konsert ini adalah saya nak menjenamakan juga COF Music. Sebab sebelum ini kami banyak terbitkan lagu berunsurkan urban muzik. Dalam masa sama, saya tak boleh lepas pandang perkara yang legenda seperti muzik rock ini.

  “Saya perlu juga konteks muzik yang pelbagai. Jadi, penganjuran konsert Search ini adalah permulaan buat COF Music maju ke depan. Mana tahu selepas ini kami boleh bawa semua muzik yang ada dalam Malaysia pula,” katanya.

  Aman berkata COF Music mempunyai perancangan yang lebih besar buat Search selepas ini.

  “Kalau ikutkan perbincangan dengan Abang Din, saya nak membawa konsert Search ke Indonesia dan Singapura. Seperti semua sedia maklum, mereka mempunyai kelompok peminat yang besar di dua negara itu.

  “Tapi, disebabkan masing-masing negara masih bergelut dengan penularan COVID-19, jadi kita terpaksa tangguh dulu. Mana tahu tahun depan boleh ke luar negara, kita akan pergi.

  “Jadi, apabila COF Music ambil alih, perancangan untuk Search memang besar selain kami nak juga buat juga siri jelajah dalam negara,” katanya.

  Latest Posts

  Gosip

  Zarina Anjoulie Dan Zoey Rahman Bercinta?

  Sejak kebelakangan ini, selebriti kontroversi, Zarina Anjoulie dilihat agak akrab dengan pelakon dan usahawan berwajah jambu iaitu Zoey Rahman. Mereka berdua dilihat sering berbual bersama...

  Positif Ganja, Bekas Ratu Cantik Tumbuk Polis?

  Bekas ratu cantik negara ditahan oleh pihak berkuasa selepas menumbuk anggota polis dan merempuh sekatan jalan raya (SJR) di Lebuhraya Persekutuan hari ini. Memetik laporan...

  Selebriti Wanita Popular Ditahan Polis, Sangkut Ujian Air Kencing?

  Selebriti media sosial yang dulunya seorang pelakon ditahan selepas didapati positif dadah jenis methamphetamine dalam serbuan di sebuah rumah di Kampung Chalet Nilai, Negeri...

  Suhaimi Saad Letak Jawatan Sebagai Penyanyi Nasyid

  Selebriti kontroversi, Suhaimi Saad yang merupakan bekas ahli kumpulan nasyid, In team hari ini mengumumkan meletak jawatan sebagai penyanyi nasyid. Suhaimi telah membuat pengumuman itu...

  Sufie Nak Jual Audi Miliknya Kerana Terlalu Susah Jaga?

  Bagi yang mengikuti penyanyi kelahiran Singapura, Sufie Rashid, 30, di Instagram, pasti menyedari tentang pengumuman untuk menjual kereta jenis Audi S5 yang baru tiga...